skip to Main Content

Met onze lascursussen leer je de beroepsmatige vakhandelingen aan van het lasproces. Alle cursussen bieden we aan op vier niveaus, van basis tot gevorderd en expert. Na het goed doorlopen van de opleiding, doet je examen voor een landelijk erkend diploma van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) op niveau 1, 2 ,3 of 4.

BMBE Lassen

BMBE Lassen

Bij booglassen met beklede elektroden (BMBE) komt de benodigde warmte van een elektrische boog tussen de elektrode en het werkstuk. Booglassen kun je praktisch overal en in alle standen toepassen.

MIG/MAG Lassen

MIG/MAG Lassen

Het MIG/MAG-lassen is een proces waarin de samenhang tussen drie factoren bepalend is: de elektrische boog, het beschermgas en het toevoegmateriaal. MIG-lassen geldt voor aluminium en legereingen daarvan. MAG-lassen pas je toe op staal en roestvast staal.

TIG Lassen

TIG Lassen

TIG-lassen is ontwikkeld voor het lassen van roestvast staal, koper en aluminium en legeringen daarvan. Bij TIG-lassen gebruik je een beschermgas, dat onder meer nodig is om het smeltbad te beschermen tegen buitenlucht.

 

Autogeen Lassen

Autogeen Lassen

Bij het autogeen lassen verbind je twee metalen voorwerpen door versmelting, waarbij je gebruik maakt van een hete vlam. De warmte daarvan is voldoende om de delen van het werkstuk en de toegevoegde draad te laten samensmelten.

×Close search
Zoeken