skip to Main Content

Een stap vooruit

Je kunt bij ons ook terecht voor om- en bijscholing in de metaaltechniek en praktijkgerichte cursussen. Daarmee zijn certificaten te behalen die in bepaalde situaties verplicht zijn. Met een cursus van Vakwerk leer je de kennis en vaardigheden om een stap vooruit te komen in je werk.

Praktijkgericht

Onze vakdocenten hebben veel ervaring in hun vakgebied. De theorie is zoveel mogelijk afgestemd op de praktijk. Onze cursuslocatie is daar helemaal op ingericht: hoogwaardige machines, moderne gereedschappen en interactieve schoolborden. De cursussen vinden plaats in het opleidingscentrum Technum of op locatie van de klant.

Examens

Elke cursus wordt afgesloten met een theorie- of praktijktoets. Afhankelijk van de cursus is dit een examen van een erkende exameninstelling of een praktijk- of theorietoets van onszelf. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een erkend diploma of certificaat.

 

Lascursussen

Lascursussen

Onze lascursussen zijn gericht op het aanleren van de beroepsmatige vakhandelingen van het lasproces. Alle cursussen bieden we aan op vier niveaus, van basis en gevorderd tot expert. Na het goed doorlopen van de opleiding, doet de cursist examen voor een landelijk erkend diploma van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) op niveau 1, 2 ,3 of 4.
Klik hier voor een overzicht van onze verschillende lascursussen.

Veiligheid, Arbo En Logistiek

Veiligheid, Arbo en Logistiek

Werkgevers zijn volgens de Arbowet verplicht om hun medewerkers voldoende instructies te geven om veilig en gezond te kunnen werken. Als medewerkers een cursus bij Vakwerk hebben gevolgd, dan heeft de werkgever aan de wettelijke verplichtingen voldaan. Wij hebben een aanbod van de meest gevraagde cursussen, o.a. VCA, heftruck, hijsen en flensmonteur. Klik hier voor een overzicht van ons cursusaanbod.

Monteren En Stellen

Monteren en stellen

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die onderhoud en reparaties verrichten aan transmissiesystemen. Zij leren onder andere het demonteren, monteren, uitlijnen en afstellen van zulke systemen.
Klik hier voor meer informatie over de inhoud van deze cursus.

Tekening Lezen

Tekening Lezen

De cursus is bedoeld voor medewerkers die tekeningen van constructies en/of apparaten moeten lezen en interpreteren.
Klik hier voor meer informatie over de inhoud van deze cursus.

Geometrische Meettechnieken

Geometrische meettechnieken

De volgende onderwerpen die in deze cursus aan bod komen zijn (zowel theorie als praktijk):, Schroefdraadmetingen, Meten met speermaat, Meten met schroefmaat, Meten met meetklok, Meten met voelermaten, Meten met intrames, Gebruik van eindmaten, Uitlijnen van assen, Het ISO-passingstelsel, Vorm en plaats toleranties en Oppervlakteruwheid.

×Close search
Zoeken